איך נטפל בשיעול וליחה אצל תינוקות? טיפים מעולם הנטורופתיה
כידוע לכן האימהות, שיעול וליחה אצל תינוקות מגיע בכל עונות השנה.
הרבה פעמים שיעול וליחה אצלם מגיע מתגובה אלרגית לתחליפי החלב למיניהם, או למזון שהאם המניקה אוכלת, כמו כן התינוקות הקטנטנים עוד מפתחים את מערכת החיסון שלהם ולכן נדבקים הרבה מהסביבה בכל מיני וירוסים וחיידקים שונים וכך תופסים על עצמם התקררויות, שיעול וליחה.
אני רוצה לתת לכן כמה טיפים ממש פשוטים להתמודדות-
1. החלפת תמ”ל-אם התינוק אוכל תחליפי חלב ויש לו הרבה ליחה, נסי להחליף לו את התמ”ל באחר שהמליצה חברה שאת סומכת עליה ויש לה נסיון עם התחליף. חשוב לזכור כי כל תינוק מגיב אחרת וצריך תחליף חלב שמתאים לו.
2. תזונה היפואלרגנית-אם את מניקה תעברי יחד עם התינוק לתזונה היפואלרגנית, הרי התינוק אוכל את מה שאת אוכלת.
אם את לא מניקה את יכולה להעביר רק את התינוק לתזונה היפואלרגנית, אני תמיד בעד שכל המשפחה יחד מתגייסת לתהליך כשאחד מבני הבית מבקש שינוי (במקרה של תינוק הגוף שלו מראה לנו שהוא רוצה שינוי כי כמויות הליחה לא נעימות לו).
מהי תזונה היפואלרגנית? מאוד פשוט! – מבוססת על ירקות, פירות ודגנים מלאים, והפחתה ככל האפשר של המוצרים הבאים: חיטה, מוצרי חלב, צבעי מאכל, ממתקים, סוכרים פשוטים, אוכל מקופסאות שימורים.
4. חיזוק מערכת החיסון-כדי שהתינוק יוכל להתמודד יותר טוב עם השיעול והליחה וגם ההתקררות שנלווית לליחה ושיעול. איך מחזקים ?
*הורדת סטרס- כן גם תינוקות חווים סטרס ויש לייצר עבורם סביבה רגועה יחד עם פעילות שנותנת לו את הגירויים המתאימים לגילו ופריקת אנרגיה.
*אכילת ירקות ופירות
*חשיבות לשתיים מים
*חליטות צמחים שונות שמתאימות לתינוק- אפשר להתייעץ איתי אישית.
* לבוש חם
*שמחה, צחוק ורוגע (: וכמובן שינה טובה.
5. חיזוק וטיפול מעולם הארומתרפיה- מריחת שמנים לחיזוק מערכת החיסון, הקלה בשיעול ועזרה לליחה לצאת. אני רוקחת את נשימוני- שמן טבעי לנשימה פתוחהבדיוק בשביל זה, מוזמנות להכיר.
חשוב לזכור כי תינוק הוא אינדיוידואל, וכל אחד זקוק לדברים קצת שונים מהשני, יש לפקוח עיניים ולב ולהשתמש באינטואיציה האימהית שלכן- אתן יודעות הכי טוב על התינוקי שלכן.