עשי זאת בעצמך- טיפול נטורופתי ביתי להפרעות קשב וריכוז בילדיך .

בקליניקה שלי אני פוגשת המון ילדים (והורים) מתוסכלים, עצובים, שמתמודדים עם הפרעת קשב וניסו כבר הכל בלי שיפור של ממש או הצלחה, הן באיכות החיים , בלמידה ובמצב הרוח של הילד.
כשהילד\ ילדה לא רגועים, מתוסכלים, עצבנים ולחוצים- כל הבית על קוצים !!!!
לכן ריכזתי פה 6 טיפים חשובים שמגיעים הישר מהקליניקה שלי לנטורופתיה, הם אפשריים לביצוע ויביאו לשיפור איכות החיים של הילד\ילדה הסובלים מהפרעות קשב וריכוז.
כשהילד רגוע, בריא ומרוצה, כך מתאפשרת יותר הרמוניה בבית ובין כולם. 
 
1. נתחיל בדבר העיקרי- תזונה!
שימי לב כשאת אוכלת משהו מתוק אפשר להרגיש את הדם זורם יותר מהר, את הדופק עולה, קצת תזזיתיות… תחשבי מה קורה לילד\ילדה שלך, שיש לו גוף יותר קטן משלך והוא מקבל מנות סוכר חופשי , הילד בהיסטריה, הדם זורם בטירוף- איך יכול להיות ככה שקט פנימי? ואז הנפילת סוכר שאחרי, שמביאה איתה עייפות, אולי עצבנות, בלבול וצורך חוזר במתוק.
אז הטיפ הכי חשוב בנושא תזונה- להמנע מסוכר מעובד, לאכול פירות ומתוקים בריאים. (בקרוב אצרף לבלוג שלי מתכונים מתוקים ובריאים שילדים אוהבים.
 
2.אכילת מזון טבעי כמה שיותר, בלי חומרים משמרים, בלי צבעי מאכל, נקי מריסוסים ומחומרים שאינם טבע-במוצרים המתועשים הקיימים כיום בשוק יש כימיקלים וחומרים אשר גורמים לנו להפרעות עצביות ומכך להפרעות בריכוז. 
3.שתיית מים– ידוע כי שתיית מים ( כ1-1.5 ליטר ביום) עוזרת למחשבה צלולה והרגשת רוגע! המיים ממלאים את הגוף באנרגיה וחיות ומפנים מה שמיותר מגופנו.
4.פעילות גופנית\ משחקים\ חוגים לילד– משהו שמעניין אותו ושהוא אוהב, שהילד יוכל להוציא אנרגיה במקום שעושה לו טוב וממלא אותו, אחרי שעות הלימודים הארוכות, שישב על הכיסא והכניס המון מידע לראש. פעילות גופנית או פעילות אחרת שהוא אוהב תשחרר אותו , תשחרר אנרגיה שתקועה ותתן לילד רוגע שלווה וסיפוק.
5.לחיצות בכף הרגל- רפלקסולוגיה זו שיטת טיפול שדרך הלחיצות בכף רגל אנו קוראים לאיזון הגוף והמערכות השונות. יש נקודות בכף הרגל שעוזרות להרגע לחוש שלווה ולהגביר ריכוז.
אז מה עושים? הכי מומלץ שהילד ישכב על מיטה וההורה המטפל ישב מולו כך שכף הדריכה מול עיניו של ההורה .בעזרת קרם, משחה או שמן שנעים לילד לעסות את הרגליים לפי ההרגשה והצורך של הילד, לאט לאט עם סבלנות והמון אהבה הילד יפתח לעיסוי כי זה יעשה לו טוב. אפשר לעסות כל רגל דקה ויותר לפי הרגשתכם וסבלנות הילד, ואז תתמקדו בלחיצות כפי דמיונכם והרגשתכם באזור העקבים והבהונות. לחיצות על העקב, עיסוי הבהונות. תנשמו, ותרגישו את הילד, עם התכווננות להרגיע ולפנות עומס מהילד. כל העיסוי יכול גם להימשך 5 דקות, אפשר לעלות את משך הזמן לאט לאט עם רצון הילד. מומלץ לפי הצורך.
6.ארומתרפיה- שמנים אתרים שעוזרים לריכוז והרגעה:
להדליק מבער בבית\בחדר שבו הילד לומד, להוסיף 5 טיפות מכל שמן למים במבער-לבנדר, ריחן, עשב לימון.
לילד שחש עייף\עצוב במיוחד ניתן להוסיף לשמנים במבער גם שמן מנדרינה.
לפני מבחן- מריחה של 2 טיפות לבנדר בשקעים שבין העורף לראש, טיפה 1 של לבנדר על המצח.
בלילה- טיפה 1 של לבנדר על הכרית, אם הילד עמוס רגשית אפשר לטפטף גם שמן נרולי טיפה 1 על הכרית ולחבק אותו במלא אהבה.
 
לעוד מידע ושאלות נוספות , מוזמנות\ים לדבר איתי.
שתפי חברים

כתבי תגובה

*כתובת הדוא״ל לא תוצג באתר