פתיחת הלב- פרח לוטוס המייצג את הלב הנפתח במסורת ההודית- אני צילמתי ! (:
כידוע אנו מגיעים לעולם כתינוק עם דף יחסית חלק (אם נוציא לרגע את עניין החוויות מגלגולים קודמים , מה שהנשמה שלנו בחרה לבוא איתו ועוד :). ולומדים דרך החוויות שאנו חווים .
החוויות שאנו חווים בתור ילדים וילדות מאוד משמעותיות וראשוניות והן אלו שמשפיעות על החשיבה וההתנהגות שלנו , אלו החוויות שמעצבות אותנו.
כשאנו קטנים אנחנו מרגישים וחווים את החיים בעוצמות חזקות , הכל נראה גדול ,והמערכת הרגשית עוד צעירה מלהתמודד עם דברים מסוימים ולעכל .
לכן, לעיתים איננו יודעים לעכל אירוע או חוויה מסוימת ונצברות אצלנו חוויות רגשיות לא מעוכלות, חוויות שלא קיבלו סגירת מעגל.
דוגמא לחוויה פשוטה שהובנה לא נכון במערכת רגשית של ילדה ולא קיבלה מענה והכוונה של מבוגר –
ילדה נפגעה מחברה שלה בגן שהחברה לא שיחקה איתה באותו יום והלכה לשחק עם ילדה אחרת , הגננת אמרה לילדה הפגועה איך לעבד את הרגש – ״אין לך מה לבכות״, ״בואי תישני/ תשחקי/תאכלי/ תתעלמי מזה שכואב לך״
הילדה נשארה עם כאב תקוע , ולמדה מהחוויה הזאת שאם יש כאב מתעלמים ממנו ומאלחשים אותו באמצעי כלשהוא- שינה אוכל משחקים וכו.
הרגש נתקע , לא קיבל ביטוי , לא קיבל פורקן.
אם הילדה היתה מצליחה לעבור את חווית העיכול הרגשי – בוכה או כועסת, מביעה כל רגש שהיה לה להביע, יש סבירות גבוהה שבסוף היום היא היתה שוכחת בכלל שהיה עניין עם החברה שלא רצתה לשחק איתה , או שהן היו משחקות יחד או שהיתה מוצאת לה תעסוקה אחרת עם חברה אחרת. יש להניח כי כשהרגש לא קיבל ביטוי הילדה נסגרה והרגש והסיטואציה הזו יחזרו אליה במהלך חיה עד שתרשה לרגש מפעם לעלות ואז החוויה תוכל להשתחרר ולקבל פורקן , וכך להשתחרר.
הסיפור האישי שלי-
אני יכולה להגיד שבמהלך ילדותי חוויתי חוויות שגרמו לי לסגור את עצמי רגשית, הכאב היה חזק ולא הרגשתי בטוחה להרגיש אותו מבלי להתפרק , וגם למדתי בחברה של אז, שלא צריך לבכות ולא להתעכב. ״שחררי״ .
היום אני מתבוננת בילדה שבתוכי, נותנת לה יד, ומרשה לה להיות , עם כל מה שבא. השמחה והעצב.
לאט לאט אני והיא מעיזות יותר להרגיש את הכאב, נותנות לו לצוף בחלקים , וכל פעם כזאת הילדה שלי פורחת ומאושרת כי סוף סוף יש לה מקום להרגיש. וגם יש מי שתחזיק לה יד, תתמוך, תאפשר ותתן בטחון לרגש.
מזה נותן לי כשהכאב צף ?
החוויה עולה על פני השטח , אני נותנת לעצמי להרגיש את הכאב עד לכדי רגיעה שחרור , בכי או תחושה שלווה ונוחה.
כך החוויה והכאב משתחררים ועוד חלק בלב שלי פתוח.
מזה אומר לב פתוח ?
כאב בונה קליפה, גדר, שכבה, קיר – אנרגטי, מסביב לגוף שלנו. ברגע שהכאב משתחרר הוא יורד מהלב ומהגוף , מאפשר לנו זרימה של חיים אלינו והחוצה מאיתנו מאפשר לנו פשוט להיות באהבה ובשמחה לעצמנו ולסביבה .
בקבלה הלב אחראי על השמחה. לב פתוח ונקי – שמחת חיים !
ועכשיו בפרקטי- מה עושים ?
אם הגיעה לחיים שלך כרגע סיטואציה שכואבת לך, תביעי כוונה לתת לכאב מפעם לצוף (בלי לנתח מה היה בראש)
תדמייני את הילדה שהיית , באיזה גיל שעולה לך , ותראי מה היא מבקשת ממך . תנסי להיות כמה שיותר בהקשבה ובהתבוננות עליה בלי לנסות ישר לעזור לה או להביא לה משהו. תני לה להרגיש, תני לה להיות , תהיי פסיבית . מעצם ההתבוננות הפסיבית לאט לאט תראי אותה מה היא מבקשת, איך היא חוזרת לחיים ומרפאת את עצמה. את שם להתבונן לחזק ולתמוך . ביחד תבנו קשר של אהבה ושיתוף פעולה.
להשלמת הניקוי- טבילות במקורות מים – ים, כנרת, נחלים, מקלחת ואמבטיה וכל מה שמרגיש טוב ונכון. להביע כוונה ולשטוף מעלינו כאב. אני פה לשאלות והדרכה, ומלא שמחה לכולנו, ימים פורחים ויפים.
הגר
וואיי הגרי, קראתיוממש התחברתי
תבורכי את ולבך הטוב והנקי
אשמח גם למשחת השפתיים כמובן
לא מכירות אך אסיים בנשיקות
אגב מחכה למוצרי האקנה מחר
הלב שלנו מכיר ! את אהובה, חיבוק
אצרף לך משחת שפתיים להזמנה הקרובה.